Dostupni linkovi

WASHINGTON


Sjedinjene Američke Države smatraju da treba odmah osloboditi 15 britanskih mornara, koje je Iran zarobio 23. marta, saopćio je u ponedjeljak glasnogovornik Pentagona.
"Oni moraju biti oslobođeni odmah", rekao je portparol Bryan Whitman.
On je također demantirao tvrdnje jednog iranskog vojnog zvaničnika od nedjelje prema kojemu su dva američka borbena aviona povrijedila iranski zračni prostor iznad provincije Kuzistana. "Nema ništa istinitog u ovim informacijama", rekao je portparol Pentagona.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG