Dostupni linkovi

BUJANOVAC


Predsednik Koordinacionog tela za jug Srbije Rasim Ljajich izjavio je danas da je zahtev da opsstine Bujanovac, Pressevo i Medvedja dobiju autonomiju ili specijalni status "van svake realnosti" i u koliziji sa principima Kontakt grupe.
Predsednik bujanovacckog ogranka Demokratske partije Albanaca (DPA)
Sali Salihi zatrazzio je danas da te tri opsstine dobiju autonomiju ili specijalan status uz sprovodjenje medjunarodnog prava i standarda EU.
Ljajich je naglasio da su svi predstavnici medjunarodne zajednice eksplicitno uputili poruku da che se problem juga Srbije ressavati u sklopu opsteg procesa demokratizacije u Srbiji i da je to odvojeno od pregovaracckog procesa vezanog za status Kosova.
Nazivajuci ove tri opstine "istoccnim Kosovom", Salihu je rekao da je politicka volja Albanaca u toj regiji uvek bila ujedinjenje sa Kosovom u skladu sa rezultatima referenduma 1992. godine.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG