Dostupni linkovi

BERLIN


Pomochnik drzzavnog sekretara SAD Danijel Frid (Daniel Fried) pozvao je danas vlade zemalja Evropske unije da se brzo usaglase o podrzzavanju plana UN o nadziranoj nezavisnosti Kosova, ili se suocce sa izbijanjem nasilja u toj pokrajini.
Frid je rekao se visse ne mozze negirati "zzelja albanske vechine da im buduchnost bude izvesnija" i da "status kvo na Kosovu nije odrzziv".
"Posle osam godina pod vlasschu i administracijom UN, oni zasluzzuju da im buduchnost bude jasnija, a dalje odlaganje che destabilizovati situaciju", kazao je on novinarima u ambasadi SAD u Berlinu.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG