Dostupni linkovi

BEJRUT


Nemaccka kancelarka Angela Merkel zatrazzila je danas od Sirije da odigra pozitivnu ulogu u Libanu i da saradjuje u naporima da se osumnjicceni za ubistvo bivsseg libanskog premijera Rafika Al Haririja izvedu pred sud.
Angela Merkel je rekla i da bi nezavisnosti i priznanju Libana trebalo da doprinese susedna Sirija. Ona je dodala da bi Sirija trebalo da zaustavi krijumccarenje oruzzja u Liban i da demarkira granicu sa tom zemljom.
Sirija je povukla svoje trupe iz Libana dva meseca nakon ssto je februara 2005. godine ubijen Al Hariri, i time okonccala 30-godissnje vojno prisustvo u toj zemlji. U istrazi koje su sprovele UN implicira se da su sirijski i libanski zvaniccnici umessani u atentat, ali je Sirija negirala bilo kakvu umessanost.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG