Dostupni linkovi

BEOGRAD


Na danassnjim konsultacijama u Skupsstini Srbije na poziv predsedavajuche Borke Vuccich nije dogovoren nastavak konstitutivne sednice republicckog parlamenta. SSef poslaniccke grupe Demokratske stranke Dussan Petrovich rekao je nakon sastanka da je ova stranka zatrazzila da sednica parlamenta bude odrzzana vech sutra, kako bi se omogucio izbor predsednika skupsstine i usvajanje izmena zakona koje che obezbediti parlamentarnu kontrolu nad budzzetom.
Petrovich je rekao da je inicijativu DS-a za izbor Milene Milossevich za predsednika skupsstine podrzzala koalicija okupljena oko Liberalno demokratske partije i G17 Plus.
Ostale stranke nisu bile protiv nastavka konstitutivne sednice Skupsstine, osim Demokratske stranke Srbije koja se protivi odrzavanje sednicu odrzi bass u ovom trenutku, tvrdi Petrovich. Funkcioner Demokratske stranke Srbije Miloss Aligrudic odgovornost za neuspeh sastanka u Skupsstini Srbije prebacuje na njegove inicijatore.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG