Dostupni linkovi

KLAGENFURT


Istraga o poslovanju bivšeg pomoćnika hrvatskog ministra odbrane Vladimira Zagorca i njegovih austrijskih partnera otvorena je krajem prošle sedmice, potvrdila je u ponedeljak portparolka Državnog tuzilastva u Klagenfurtu Karmen Rajzinger.
Tuzilastvo je poslalo zahtev sudu o istrazi bankovnih računa Vladimira Zagorca zbog sumnje da su u Hypo Alpe Adria banci oprane velike svote novca, potvrdila je Rajzinger. Hypo Alpe Adria je negirala bilo kakvu umesanost u nezakonite radnje.
Zagroec, koji godinama živi u Austriji, uhapsen je sredinom marta u Beču na osnovu poternice Hrvatske, koja traži njegovo izručenje jer je optužen za zloupotrebu položaja i kradju dragulja iz sefa Ministarstva odbrane RH vrednih 5 milijuna američkih dolara kada je 2000., odlazio sa dužnosti.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG