Dostupni linkovi

BRISEL


Evropska unija će pozvati zvanično u petak svoje države-članice da hitno dostave do dve milijarde pomoći Kosovu nakon što to područje postane nezavisno, javila je britanska agencija Rojters (Reuters) iz Brisela navodeći da taj poziv stoji u dokumentu koji su napisali Oli Ren (Olli Rehn), komesar Evropske unije za proširenje i visoki predstavnik Evropske unije za zajedničku spoljnu i bezbednosnu politiku Havijer Solana (Javier).
Taj dokument bi, prema agenciji Rojters, trebalo da bude predstavljen ministrima spoljnih poslova zemalja članica unije u petak na sastanku u Bremenu.
Oli Ren (Olli Rehn), komesar Evropske unije za proširenje objavio je u sredu u Briselu da će Evorpska unija preuzeti ključnu ulogu na Kosovu nakon što tom području bude određen status.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG