Dostupni linkovi

TOKIO


Japanski premijer SSinzo Abe danas je izjavio da se "izvinjava kao premijer" za seksualnu eksploataciju zzena pod japanskom okupacijom tokom Drugog svetskog rata.
Japanski premijer je rekao i da stoji iza saopsstenja nekadassnjeg glavnog sekretara japanske vlade Joheija Kona iz 1993.godine, u kojoj se navodi da su japanske vlasti bile umessane u rad bordela i izvinjava za prinudnu prostituciju.
Abe je, medjutim, dodao da japanske vlasti neche dati novo izvinjenje ccak i da americcki Kongres usvoji rezoluciju sa takvim zahtevom. Japanski sud danas je odbacio zahtev za odsstetu u iznosu od 184 miliona jena (1,17 miliona evra), koji je podnela grupa Kineza, koji su tokom Drugog svetskog rata bili primorani na ropski rad pod japanskom okupacijom.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG