Dostupni linkovi

TEHERAN


Komandant mornarice iranske Revolucione garde Morteza Safari upozorio je Sjedinjene Americke Drzave (SAD) da se uzdrze od napada, jer ce Teheran odgovoriti istom merom.
"Ukoliko Amerika zapocne rat protiv Irana, nece docekati njegov kraj. Nas narod nece cak ni dozvoliti da i jedan jedini americki vojnik udje u nasu zemlju", rekao je Safari.
SAD, koje insistiraju na medjunarodnoj izolaciji Irana zbog spornog nuklearnog programa, zalazu se za diplomatsko resenje spora, ali ne odbacuju ni vojnu opciju. Savet bezbednosti UN usvojio je u subotu poosstrene sankcije Iranu zbog odbijanja te da obustavi nuklearni program, a Teheran kao kontrameru ogranicio saradnju sa Medunarodnom agencijom za atomsku energiju.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG