Dostupni linkovi

BANJALUKA


Direktor Direktorata za politicke poslove Saveta Evrope Zzan Lui Loran rekao je tokom susreta u Banjaluci sa celnicima Republike Srpske da nije zadovoljan dosadasnjim aktivnostima predstavnika vlasti BIH u priblizavanju zemlje evropskim integracijama.

SARAJEVO
Visoki predstavnik u BiH Kristijan SSvarc-SSiling (Christian Schwarz-Schilling) ocenio je da je premijer Republike Srpske Milorad Dodik napravio znaccajan korak i "prihvatio princip prema kojem bi na nivou BiH trebalo definisati budzzet i donositi odluke koje se ticcu policije".
SSvarc-SSiling je za danassnji "Dnevni avaz" izjavio da mu je Dodik rekao da "mu je jako tessko", ali da che se slozziti sa tim da visse ne postoji policija RS.
Komentaissuchi mogucnost da se Srebrenica izdvoji iz RS, visoki predstavnik je ocenio da je to neprihvatljivo.
Prema njegovim reccima, predlog naccelnika opsstine Srebenica Abdurahmana Malkicha da se napravi distrikt koji che osigurati bolje uslove za investitore, ali i povratnike "a koji predstavlja poseban region regulisan uz dosta beneficija, predstavlja nessto od ccega bi se mogao napraviti paket za Srebrenicu".
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG