Dostupni linkovi

BEOGRAD


Sudjenje optuzzenima za zloccine poccinjene u Zvorniku u proleche 1992. godine, nastavljeno je danas svedoccenjem nekadassnjeg predsednika Crvenog krsta u Loznici Zorana Nikolicha, o iseljenju bossnjacckog stanovnisstva iz zvornicckog sela Kozluk.
On je potvrdio da je na dan iseljenja Kozluccana predstavnik tog sela, tadassnji predsednik mesne zajednice Kozluk Fadil Banjanovich zatrazzio pomoch Crvenog krsta u Loznici za stanovnisstvo koje je napustilo svoje domove u velikoj zzurbi.
Za zlocine u ovom kraju optuzzeni su tadassnji predsednik "privremene vlade" Zvornika Branko Grujich, komandant Teritorijalne odbrane Branko Popovich, pripadnici jedinice "ZZute ose" Dragan Slavkovich, Ivan Korach i Sinissa Filipovich i Dragutin Dragichevich.
Grujich i Popovich su na poccetku sudjenja, 28. novembra 2005. godine, odbacili krivicu za prisilno iseljavanje 1.822 Bossnjaka iz sela Kozluk i Skoccich 26. juna 1992. godine.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG