Dostupni linkovi

KIJEV


Ukrajinski parlament je danas usvojio rezoluciju u kojoj je ocenjeno da bi razmestanje sistema americke protivraketne odbrane u Ceskoj i Poljskoj predstavljalo pretnju za bezbednost Ukrajine.
Za taj dokument, koji nema obavezujuci karakter, glasala su 243 od 450 poslanika, uglavnom iz redova proruske koalicije koju predvodi ukrajinski premijer Viktor Janukovic, dok su partije iz prozapadnog bloka sefa drzave Viktora Juscenka odbile da glasaju u znak protesta.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG