Dostupni linkovi

LONDON


Britanska policija uhapsila je trojicu osumnjicenih za ucesce u teroristickom napadu na nekoliko vozila javnog saobracaja u Londonu 7. jula 2005. godine u kojem je poginulo 52 putnika i 4 napadaca. Policja je saopstila da su dva muskarca, stara 23 i 33. godine, uhapsena na aerodromu u Mancesteru prilikom ukrcavanja na let za Pakistan. Treca osoba, 26, uhapsena je u Lidsu. Sva trojica su osumnjicena za narucivanje, prirpemanje i podsticanje teroristickih akcija.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG