Dostupni linkovi

SARAJEVO


Visoki predstavnik u BiH (OHR) Kristijan SSvarc-SSiling ponissto je danas imenovanje Vlade Federacije BiH i izrazio zabrinutost zbog "pokussaja manipulacije proverom kandidata za ministarske pozicije".
SSvarc-SSiling je podsetio da ne mogu biti imenovani cclanovi Vlade Federacije BiH pre nego ssto se provere kandidati za ministre, kao ssto je to ranije uccinjeno kod imenovanja ministara u Vladi Republike Srpske i u kantonalnim vladama u Federaciji.
Za premijera Federacije izabran je Nedzzad Brankovich, a za njegove zamenike Vjekoslav Bevanda i Gavrilo Grahovac.
Zastupniccki dom imenovao je joss pet ministara bez saglasnosti Ureda visokog predstavnika, iako je ranije najavio da che provera kandidata biti zavrssena 26. marta.
Potpredsednik Federacije Mirsad Kebo, jedan od potpisnika odluke o Vladinom imenovanju, rekao je da je sve uradjeno u skladu sa propisima.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG