Dostupni linkovi

Ako treba, opet ćemo ratovati

  • RSE

"Uz finansijsku i oružanu pomoć poslali smo im i borce koji su svojim životima dali najveći doprinos toj borbi. To nam je na ponos i ako će ikad više biti potrebno nešto takvo, opet ćemo se staviti na raspolaganje", rekao je Abu Sahin. "Večernji list" piše za njega da živi u ilegali, uz jake mjere sigurnosti zbog straha od izraelske osvete.

Abu Sahin tvrdi da u ovoj palestinskoj frakciji nisu iznenađeni odlukom Međunarodnog suda pravde u Hagu, koji je abolirao Srbiju od krivice za počinjeni genocid u Srebrenici:

"Još u vrijeme rata naša braća, koja su ratovala na strani BiH, sastala su se sa Alijom Izetbegovićem i tom prilikom mu rekla da to nisu nikakvi etnički sukobi, kako se tada govorilo, već da iza toga stoji cijela međunarodna zajednica, koja na taj način želi da istrijebi muslimane iz Bosne."

Abu Sahin navodi i da se u Islamskom džihadu boje da je novi papa Benedikt XVI "stao na stranu tlačitelja, čiji je jedini cilj uništiti islam".

Islamski džihad je zaprijetio SAD i njihovim ciljevima u svijetu, jer su kao nagradu ponudile pet miliona dolara za informaciju o glavnom sekretaru Islamskog džihada Ramadanu Šalalu.
XS
SM
MD
LG