Dostupni linkovi

SARAJEVO


Prvi zamjenik visokog predstavnika u BiH, Raffi Gregorian izjavio je kako još postoji šansa da se postigne dogovor o reformi policije, "ako vladajuće stranke žele". OHR i Ured specijalnog predstavnika Evropske unije će im pomoći da postignu sporazum, a godišnjicu potpisivanja Rimskog sporazuma kojim je ustanovljena EU mogu iskorititi kao konačni datum za potpisivanje dogovora, kazao je Gregorian na pres-konferenciji u Sarajevu.
"Mislim da bi zaista bila greška da se ponovo krene od početka sa reformom policije nakon tri godine pregovora, s obzirom da sada imamo vrlo dobar prijedlog na stolu koji uzima u obzir svačije interese, zabrinutosti i da smo zaista bili jako blizu postizanju konačnog dogovora u srijedu", kazao je Gergorian.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

XS
SM
MD
LG