Dostupni linkovi

VAŠINGTON


Na svjedočenju u Zastupničkom domu Kongresa u petak je govorila Valerie Plame, bivša tajna agentica Centralne obavještajne agencije (CIA), čiji je identitet, suprotno zakonu, bio otkriven u ljeto 2003., navodno prema želji Bijele kuće kako bi se, tvrde predsjednikovi kritičari, "kaznilo" njezinog supruga, bivšeg diplomata Joe Wilsona, koji je kritizirao politiku prema Iraku.
Valerie Plame je izjavila pred jednim odborom Zastupničkog doma da su visoki dužnosnici Bijele kuće i Državnog tajništva "na iznimno neoprezan način" zloupotrijebili njezino ime i njezin identitet tajnog operativca obavještajne službe. Valerie Plame je izjavila da je u trenutku kada je u dnevniku Washington Post objavljen njezin identitet, a na temelju izjave neimenovanog dužnosnika Bijele kuće, radila u odjelu CIA-e za sprečavanje širenja oružja masovnog uništavanja. Ona je dodala da je "ironično" što je njezin identitet otkrila njezina vlastita vlada, na temelju, kako se čini, čisto političkih motiva.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG