Dostupni linkovi

ZAGREB


Hrvatski drzzavljani Mate Lussa i Renato Garma i crnogorski drzzavljanin Milan Smolovich, koji su pre tri dana oslobodjeni u Nigeriji od otmiccara, stigli su danas u Zagreb.
Lussu, Garmu i Smolovicha je 19. februara u nigerijskoj luci Port Harkur otela grupa naoruzzanih pobunjenika, koja je zatrazzila otkup od osam miliona dolara od kompanije u kojoj su sva trojica radila. Oni su oslobodjeni u ponedeljak u akciji specijalnih snaga nigerijske vojske u dzzungli na podruccju Ogbakiri.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG