Dostupni linkovi

LJUBLJANA


U Ljubljani je u četvrtak počelo dvodnevno zasedanje odbora predstavnika država naslednica bivše Jugoslavije koji se bavi dobom diplomatske i konzularne imovine bivše SFRJ u inostranstvu. Poslednji sastanak odbora na kojemu je dogovorena primopredaja 40 objekata između država naslednica održan je pre dva meseca u Skoplju.
Kako je saopštilo slovenacko ministarstvo spoljnih poslova, ova drzava je već dobila sve objekte bivše SFRJ u inostranstvu koje joj pripadaju po dogovorenom ključu podele diplomatskih zdanja.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG