Dostupni linkovi

PODGORICA / SARAJEVO


Komesar Evropske unije za proširenje Oli Ren (Olli Rehn) i crnogirski premijer Željko Šturanović parafirali su danas u Podgorici Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju.
Ren je izjavio da Sporazum obavezuje Crnu Goru da ojača administrativne kapacitete, posebno državnih institucija, stvaranje uslova za nezavisnost sudstva, borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala, vladavinu prava i primenu evropskih propisa u gotovo svim oblastima društva.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG