Dostupni linkovi

PODGORICA / SARAJEVO


Povjerenik Evropske unije za proširenje Olli Rehn parafiraće danas u Podgorici s crnogorskim vlastima Sporazum stabilizaciji i pridruživanju. Nakon toga će otputovati u dvodnevnu zvaničnu posjetu BiH.
On će s predstavnicima vlasti Bosne i Hercegovine razgovarati o reformama od ključne važnosti za potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.
Kako je ranije najavljeno cilj Rehnove posjete je da podstakne bh. vlasti u procesima evropskih integracija, a posebno reformi policije.
Onog trenutka kada se ostvari napredak u ključnim oblastima (reforma policije i javnog RTV sistema te puna saradnja s Haškim tribunalom), Evropska komisija pokrenut će proces za parafiranje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju s Bosnom i Hercegovinom, stav je Evropske unije.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

XS
SM
MD
LG