Dostupni linkovi

TEHERAN


Vlasti u Teheranu osudile su novi Holivudski film "300", isticuci da prikazuje istorijsku bitku od pre 2 i po hiljade godina u funkciji danasnjeg "kulturnog i psiholoskog rata" protiv Irana. Film je baziran na bici kod Termopila u kojoj su 6 hiljada grckih vojnika, medju njima i 300 Spartanaca, predvodjenih kraljom Leonidasom, dugo odolevali 30 puta brojnijom persijskoj armiji. Iran, koji sebe smatra naslednikom mocnog persijskog cartsva, tvrdi da je film uvredljiv.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG