Dostupni linkovi

KIJEV


SAD nisu zatrazile ni od jedne zemlje u regionu Kavkaza da na njihovoj teritoriji postave svoje protivrektne i radarske sisteme u cilju obaranja projektila koje bi lansirale drzave poput Irana i Severne Koreje, izjavio je tokom posete Kijevu general Henri Obering, sef americke agencije za protivraketnu odbranu.
"Mi nismo to trazili ni od Ukrajine niti bilo koje druge zemlje, osim Ceske republike i Poljske. Stigle su neocekivane reakcije iz Moskve da bi se instaliranjem ovog sistema narusio strateski balans izmedju SAD i Rusije. Mi se ne slazemo sa tom ocenom, jer se ovde radi samo o 10 presretaca raketa koje ne mogu da ugroze hiljade ruskih balistickih projektila", kazao je Obering.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG