Dostupni linkovi

MERIDA


Američki predsjednik George W. Bush napustio je Meridu na jugoistoku Meksika, koja je bila posljednja etapa njegove latinoameričke turneje po Brazilu, Urugvaju, Kolumbiji i Gvatemali.
Cilj putovanja je bio pokazati zanimanje SAD-a za južnoamerički kontinent, dok je u isto vrijeme venecuelanski predsjednik Hugo Chavez organizirao antibushovsku kontraturneju u više zemalja koje kritiziraju SAD, u Argentinu, Boliviju, Nikaragvu.
Sve vrijeme putovanja Busha su pratile demonstracije u kojim je učestvovalo nekoliko stotina ljudi i koje su bile obilježene žestokim incidentima.

WASHINGTON
Američki Senat odlučio je danas započeti raspravu o prijedlogu rezolucije kojom se zahtjeva povlačenje borbenih snaga iz Iraka do 31. ožujka 2008. godine.
"To je poruka americckog naroda Kongresu upuchena 7. studenoga 2006, i ta poruka mora biti proslijeđena predsjedniku Bushu, "rekao je lider demokrata Hary Reid, mislechi na izbore na kojima su Demokrati osvojili vechinu u oba doma americckog Kongresa.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG