Dostupni linkovi

DEN HAAG


Haško tužiteljstvo pozvalo je raspravno vijeće Haškog suda da proglasi krivima bivše zapovjednike JNA Milu Mrkšića, Veselina Šljivančanina i Miroslava Radića za pokolj 260 osoba na Ovčari.
Tužiteljstvo je odgodilo iznošenje svojeg prijedloga o visini kazne za četvrtak kada obrana iznosi završne riječi.
Nazivajući stradali Vukovar "hrvatskim Staljingradom" u kojem je JNA imala namjeru uništiti sve, tužitelj Marks Moore u završnoj je riječi poručio da je 'Vukovarska trojka', udružena u zločinački pothvat, imala punu kontrolu nad pripadnicima tzv. teritorijalne obrane Vukovara i postrojbi vođe srpskih radikala Vojislava Šešelja koji su pobili zarobljene Hrvate na Ovčari, odvedene iz vukovarske bolnice.

BEOGRAD
Petoro optuzzenih na ponovnom sudjenju za ratni zloccin na Ovccari kod Vukovara 1991. godine odbacili su danas krivicu za straljanje oko 200 hrvatskih zarobljenika.
Vrhovni sud Srbije ponisstio je u decembru prvostepenu presudu Vechaza ratne zloccine Okruzznog suda u Beogradu i predmet vratio na ponovno sudjenje.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG