Dostupni linkovi

BEOGRAD


Predstavnici komisija za nestale vlada Hrvatske i Srbije dogovorili su se na danasnjem sastanku u Beogradu o daljoj suradnji u nalazzenju i evidentiranju nestalih osoba.
Predsjednik hrvatske komisije Ivan Grujič izjavio je novinarima poslije dvodnevnog sastanka da je od 18.000 nestalih u sukobima 1991-95. danasevidentirano u Hrvatskoj, po teritorijalnom principu, 2.144 razliccitih nacionalnosti i vjere.
Predsjednik srpske komisije Veljko Odalović je rekao da su se dve komisije dogovorile da se u Srbiji obave ekshumacije u Smederevu, Pančevu, Kovinu i, kako je rekao, po potrebi u Apatinu, i na dva groblja, na zahtev hrvatske strane, u Sremskoj Kamenici i Sremskim Karlovcima.
Grujich je najavio ekshumacije u Banovini i na ssirem području Petrinje, ne navodeći točnu lokaciju iz sigurnosnih
razloga.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG