Dostupni linkovi

PODGORICA


Crna Gora će u četvrtak parafirati Sporazum o stabilizaciji i pridruzivanju (SSP) s Evropskom unijom (EU). Sporazum će parafirati crnogorski premijer Željko Šturanović i povjerenik EU za proširenje Olly Rehn tijekom posjeta Crnoj Gori.

SARAJEVO
Predsedavajuchi Predsednisstva BiH Nebojssa Radmanovich ocenio je da je o procesu reforme policije u BiH nemoguche postichi dogovor pre posete BiH evropskog komesara Olija u ccetvrtak.
Radmanovich je kazao za sarajevski "Dnevni avaz" da ocekuje da che BiH ipak do kraja godine potpisati Sporazum o stabilizaciji i pridruzzivanju sa EU i reformisati policiju i rtv sistem.
Pozive za kolektivno iseljenje Bossnjaka iz Srebrenice Radmanovic je nazvao "glasovima prosslosti koji nikad nissta dobro nisu doneliSrebreniccanima", a zahtev Bossnjaka iz Srebrenice za otcepljenje tog
grada iz RS, Radmanovich je ocenio "politizacijom presude Medjunarodnog suda pravde".
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG