Dostupni linkovi

ATENA


Vlada Grccke najavila je danas da podrzzava da se pregovori o statusu Kosova nastave.
"Ako se ispostavi da procedura koja je u toku nudi visse garancija za uspeh ako joj se pruzzi visse vremena, onda bi medjunarodna zajednica trebalo da da dodatno vreme", izjavio je na konferenciji za novinare portparol Ministarstva inostranih poslova Grccke Jorgos Kumucakos.
Rusija je takodje zatrazzila da razgovori predstavnika Beograda iPrisstine budu nastavljeni, ocenivssi jucce da je izaslanik UN MartiAhtisari "prerano" poslao predlog Savetu bezbednosti UN.
Sa druge strane, portparol visokog izaslanika EU za spoljnu politiku Havijera Solane Kristina Galjak ponovila je da Brisel podrzzava odluku "da se predje u novu fazu".
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG