Dostupni linkovi

NEW YORK


Glavni tajnik UN Ban Ki Moon ocijenio je, u izvještaju Vijeću sigurnosti UN, da je potrebno što skorije okončati proces utvrdjivanja finalnog statusa Kosova i naći odrzzivo riješenje.
"Poslije osam godina privremene administracije UN, Kosovu i njegovom narodu je potrebna jasna buduchnost", navodi se u izvjesstaju glavnog tajnika o radu UNMIK-a u periodu od studenog do sredine veljače.
Specijalni izaslanik glavnog tajnika za status Kosova Martti Ahtisaari trebao bi do kraja mjeseca poslati Vijeću sigurnosti prijedlog rješenja statusa Kosova.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG