Dostupni linkovi

BEOGRAD


Predstavnici komisija za nestale vlada Hrvatske i Srbije dogovorili su se na danasnjem sastanku u Beogradu o daljoj saradnji u nalazzenju i evidentiranju nestalih osoba.
Predsednik hrvatske komisije Ivan Grujich izjavio je novinarima posle dvodnevnog sastanka da je od 18.000 nestalih u sukobima 1991-95. danas evidentirano u Hrvatskoj, po teritorijalnom principu, 2.144 razliccitih nacionalnosti i vere.
Predsednik srpske komisije Veljko Odalovich je rekao da su se dve komisije dogovorile da se u Srbiji obave ekshumacije u Smederevu, Panccevu, Kovinu i, kako je rekao, po potrebi u Apatinu, i na dva groblja, na zahtev hrvatske strane, u Sremskoj Kamenici i Sremskim Karlovcima.
Grujich je najavio ekshumacije u Banovini i na ssirem podruccju Petrinje, ne navodechi taccnu lokaciju iz bezbednosnih razloga.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG