Dostupni linkovi

ZAGREB


Desetar oruzanih snaga Hrvatske D.K. lakse je povredjen tokom obavljanja redovne strazarske duzznosti u Avganistanu u kampu Marmal, u gradu Mazar-e-Sharifu, ozlijeđen je dočasnik Oružanih snaga Republike Hrvastke, D.K., koji se, izvijestilo je Ministarstva obrane na internetskim stranicama.
Desetar D.K., koji se nalazi u sastavu hrvatskog kontingentai u NATO-voj misiji ISAF nije povredjen u borbenoj misiji nego nesretnim slučajem. Nakon obilaska područja, zbog mraka nije uočio jamu, te je prilikom pada zadobio posekotinu leve noge, saopsstilo je Ministarstvo odbrane Hrvatske.
KABUL
Najmanje sest osoba je poginulo, a deset povredJeno u snaznoj eksploziji u prodavnici municije u Kabulu.
Za sada nema zvanicnog saopsstenja o uzrocima eksplozije. Nekoliko ocevidaca je izjavilo da je incident izazvao bombas samoubica cija meta je bila patrola avganistanske vojske.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG