Dostupni linkovi

ZAGREB/BEČ


Austrijske vlasti uhapsile su u Beču, na osnovu međunarodne potjernice, bivšeg zamjenika ministra odbrane Hrvatske generala Vladimira Zagorca, koga hrvatsko pravosuđe tereti da je pronevjerio više miliona eura. Austrijska ministarstva pravosuđa i unutrašnjih poslova potvrdila su informaciju o hapšenju generala Zagorca, koji se prije sedam godina nastanio u Beču. Zagorec je optužen da je za vrijeme rata na prostoru bivše Jugoslavije preko žiro-računa u inostranstvu, prebacio 360 miliona dolara za tajne nabavke naoružanja.

BEOGRAD
Ponovljeno suđenje za ratni zločin na poljoprivrednom dobru Ovčara, tokom novembra 1991. godine, nastavlja se danas iznošenjem odbrane optuženih za strijeljanje hrvatskih zarobljenika i saslušanjem svjedoka. Pred Vijećem za ratne zločine Okružnog suda u Beogradu o krivici će se izjasniti pripadnici Teritorijalne odbrane Vukovara Predrag Dragović i Miroslav Djanković, koji su prvostepenom presudom osuđeni na po 20 godina zatvora, kao i Nada Kalaba osuđena na devet godina. Biće saslušani i optuženi Marko Ljuboja i Slobodan Katić koji su zbog nedostatka dokaza oslobođeni krivice da su učestvovali ustrijeljanjima na Ovčari.
  • 16x9 Image

    Marija Arnautović

    U novinarstvu od 1998, a od 2004. novinar-reporter i urednik vijesti u sarajevskom birou RSE i urednica i voditeljica magazina TV Liberty.

XS
SM
MD
LG