Dostupni linkovi

CETINJE


Skupštna Crne Gore zasedala je u utorak u crnogorskoj prestonici – Cetinju gde su premijer Željko Šturanović i članovi Vlade Crne Gore prvi put odgovarali na poslanička pitanja.
Novim Poslovnikom Skupštine određeno je da poslanici postavljaju pitanja vladi na posebnim sednicama koje bi trebalo da budu održavane najmanje jednom u dva meseca.
Premijer Šturanović je rekao među ostalim odgovarajući na pitanja da u vladi nema podela na one koji su za intergraciju u EU i one koji su protiv, da Crna Gora nije obećala plaćanje ratne štete Hrvatskoj kao i da Crnoj Gori nije ni predočen plan međunarodnog posrednika Martija Ahtisarija (Martti Ahtisaari) i da zato Crna Gora ne učestvuje u tom procesu.
Ministar spoljnih poslova Milan Roćen je rekao u parlamentu da je unutrašnja stabilnost prioritet njegove u kojoj žive među ostalima i Srbi i Albanci, i da su dobri odnosi sa Srbijom za Crnu Goru prioritet broj jedan.
"Ali, isto tako smo zainteresovani za održavanje konstruktivnih i uzajamno korisnih i dobrih odnosa sa Prištinom bez obzira kakvo će biti finalno rešene koje Crna Gora ničim ne prejudicira, niti ga želi niti ga objektivno može prejudicirari, a niti to ko od Crne Gore očekuje", rekao je ministar Roćen.
XS
SM
MD
LG