Dostupni linkovi

SREBRENICA


Načelnik Općine Srebrenica Abdurahman Malkić za danas je u Srebrenici zakazao sastanak predstavnika svih razina vlasti, a nakon najava da će se Bošnjaci kolektivno iseliti iz ovog grada, ukoliko ne bude proglašen Distriktom, izvan nadležnosti vlasti RS.
Današnjem sastanku u Srebrenici prisustvovaće članovi Predsjedništva Haris Silajdžić i Željko Komšić, ali ne i predsjedavajući Nebojša Radmanović, koji smatra da takav skup ne može doprinijeti rješavanju stvarnih problema građana, a da oni ne budu zloupotrijebljeni.
Premijer RS Milorad Dodik rekao je takođe da na sastanku u Srebrenici danas neće biti nikoga od predstavnika vlasti RS-a. Dodik je upozorio da će Vlada ovog entiteta u općinama u kojim bi došlo do narušavanja ustavno-pravnog poretka RS poduzeti mjere u skladu sa zakonom.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG