Dostupni linkovi

BANJALUKA


Načelnik opštine Srebrenica Abdurahman Malkić kategorički odbija ideju o kolektivnom iseljenju Bošnjaka povratnika, smatrajući da bi to bio nastavak etničkog čišćenja. "Činjenica je da je u Srebrenici napravljen zločin s karakterom genocida, činjenica je da je to činila Vojska RS i političke i druge strukture RS. Nije odgovoran srpski narod, ali institucija RS je odgovorna za te zločine", kazao je Malkich u intervjuu za banjalučke "Nezavisne novine". Inicijativni odbor za kolektivno iseljenje povratnika iz Srebrenice zaprijetio je iseljenjem iz tog mjesta do 14. marta ukoliko im medjunarodne institucije i domaće vlasti "ne učine život podnošljivim".
Načelnik opštine Srebrenica Abdurahman Malkić rekao je da od sutrašnjeg sastanka s predstavnicima BiH, entiteta i politi~kih partija očekuje konkretno zaduženje da napravi akcioni plan kako ne bi "neki zbog nečinjenja, a neki zbog nesvjesnog činjenja, bili dio projekta etničkog čišćenja".
  • 16x9 Image

    Rinko Golubović

    Počeo raditi 1969. na Radio Sarajevu kao spiker, a 1973. i na TV Sarajevo u informativnim emisijama. Okušao se u gotovo svim područjima novinarstva: od voditelja i urednika informativnih emisija, do emisija revijalnog karaktera.

XS
SM
MD
LG