Dostupni linkovi

BAGDAD


Najmanje 26 ljudi je danas poginulo, medju kojima ssest iracckih vojnika, od eksplozije u bagdadskoj ccetvrti "Sadr siti", saopsstili su iraccki bezbednosni izvori.
U Bagdadu se danas odrzzava medjunarodna konferencija o zaustavljanju nasilja u Iraku, na kojoj uccestvuju diplomatiski pretstavnici pet stalnih cclanica Saveta bezbednosti UN i suseda Iraka, ukljuccujuci Iran i Siriju.
Iraccki premijer Nuri al Maliki zatrazzio je od stranih zemalja da se uzdrzze od messanja u unutrassnja iraccka pitanja.
Americki ambasador u Bagdadu Zalmej Kalilzad zatrazio je od irackih suseda da ucine vise na sprecavanju upada militanata, oruzja i propagande u Irak.
Na konferenciji o Iraku na kojoj su se po prvi put za istim stolom nassli zvaniccnici Sjedinjenih Americckih Drzzava, Irana i Sirije, delegacija Teherana je zatrazzila je oslobadjanje pet svojih drzzavljanja koje se u toj zemlji zarobili americcki vojnici.
Petorica Iranaca zarobljena su u gradu Arbil na severu Iraka 11. januara, a Teheran tvrdi da su diplomate.
Oni su privedeni tokom racije na iransku kancelariju u Arbilu svega nekoliko sati possto je americcki predsednik Dzzordzz Buss (George Bush) obechao da che "slomiti dotok podrsske" Irana ekstremistima u Iraku.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG