Dostupni linkovi

SARAJEVO


Predsjedništvo Stranke demokratske akcije (SDA) BiH uputilo je zahtjev institucijama BiH da sačine plan mjera za provođenje presude Međunarodnog suda pravde (ICJ), radi "saniranja posljedica genocida, masovnih ratnih zločina, uključujući i zločine protiv čovječnosti".
"Podržavamo zahtjeve povratnika u Srebrenicu da im se omoguće održiv povratak i što bolji uvjeti života, ali apeliramo na njih da odustanu od najavljenog iseljennja iz Srebrenice. Tražimo od Vijeća za implementaciju mira (PIC) u BiH da zauzme jasan stav, dadne podršku i ispuni svoje obaveze spram odluke ICJ", saopćeno je nakon sjednice.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG