Dostupni linkovi

BEOGRAD


Generalni sekretar NATO-a Jap de Hop Shefer izjavio je danas u Beogradu da Severnoatlantska alijansa podrzzava proces trazzenja ressenja za Kosovo koji vodi specijalni izaslanik UN Marti Ahtisari.
On je izrazio occekivanje da che na pregovorima Beograda i Prisstine u Beccu biti ostvaren pomak ka ressenju "kompleksnog pitanja" Kosova.
Shefer je rekao i da che vojnici zapadnog vojnog saveza i u buduche ostati na Kosovu i sstiti sve stanovnike.
Predsednik Srbije Boris Tadich je izrazio occekivanje da che NATO osigurati apsolutnu bezbednost za srpsko stanovnisstvo na Kosovu.
Generalni sekretar NATO-a Jap de Hop Shefer (Jaap de Hoop Scheffer) rekao je tokom susreta su Beogradu sa premijerom Srbije Vojislavom Kosstunicom da Severnoatlantska alijansa podrzzava proces koji vodi specijalni izaslanik UN o buduchem statusu Kosova i Metohije.
On je kazao da che vojnici zapadnog vojnog saveza i ubuduche
ostati na Kosovu i sstiti sve stanovnike.
Generalni sekretar NATO-a je istakao da "postoji samo jedno trajno
ressenje a to su evroatlatnske integracije regiona".
Kosstunica je kazao da je Ahtisarijev mandat bio da pronadje kompromisno ressenje za buduchi status Kosova, a ne da otvori pitanje drzzavnog statusa Srbije i "predlozzi otimanje 15 odsto njene teritorije", navodi se u saopsstenju iz njegovog kabineta.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG