Dostupni linkovi

VASINGTON


Lideri demokratske vecine u Predstavnickom domu americkog kongresa predlozila je povlacenje borbenih trupa iz Iraka do avgusta 2008. godine. Prema planu predsednice ovog doma Nensi (Nancy) Pelosi, ukoliko sef Bele kuce Dzordz Bus ne potvrdi da je u Iraku poboljsana situacija, povlacenje trupe usledilo bi jos ranije. Ostale bi samo snage obezbedjivanje americkih diplomatskih predstavnistava u Iraku kao i za obuku domacih snaga. Po recima jednog strucnjaka u Kongresu, Bus nece imati mogucnosti da prolongira pomenuti rok. Istovremeno, grupa liberalnih demokrata ne slaze se sa svojim vodjstvom trazeci da se turpe povuku do kraja ove godine.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG