Dostupni linkovi

BEC


Smanjenje tehnicke pomoci Medunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) Iranu nece uticati na aktivnosti obogacivanja uranijuma ove zemlje, izjavio je iranski ambasador pri IAEA-i Ali Asghar Soltanieh.
Medunarodna agencija za atomsku energiju ratifikovala je u cetvrtak zamrzavanje 22 od 55 svojih projekata tehnicke saradnje s Teheranom, u skladu s Rezolucijom 1737 Saveta bezbednosti od 23. decembra zbog odbijanje Teherana da prekine obogacivanje uranijuma.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG