Dostupni linkovi

BRISEL


Evropski parlament mogao bi u svom izvestaju o Hrvatskoj pomenuti 2009. kao ciljnu godinu za ulazak u Evropsku uniju, izjavio je u četvrtak u Briselu predsednik Parlamenta Hans-Gert Petering (Poettering) nakon razgovora s hrvatskim premijerom Ivom Sanaderom.
"U spoljnopolitickom odboru Parlamenta priprema se izvestaj o napretku Hrvatske. Ako sam dobro informisan, izvestilac Hanes Svoboda namerava da predlozi da Hrvatska postane članica Unije 2009. godine", rekao je Petering.
Premijer Sanader zahvalio je Peteringu na podrsci, posebno na pominjanju 2009. godine. "Iako ne želimo previše da pricamo o datumu, mi želimo da ispuniimo naš doma?i zadatak, a to je lakše kada imamo cilj", rekao je Sanader.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG