Dostupni linkovi

BEOGRAD


Razgovori o formiranju buduche Vlade Srbije nastavljeni su danas odvojenim sastancima Demokratske stranke (DS) i Demokratske stranke Srbije (DSS) sa predstavnicima parlamentarnih stranaka manjina.
Druga runda razgovora koalicije DSS-NS sa DS-om odrzzache se u utorak, 13. marta. Jedna od tema trebalo bi da bude i "ssesti princip" za formiranje Vlade oko kojeg su se slozzili DSS i G17 plus - da stranke treba da se izjasne "o odgovrnosti" u raznim resorima, odnosno da u pregovore o raspodeli funkcija treba ukljucciti i mesto predsednika Srbije.
Demokratska stranka (DS) i Demokratska stranka Srbije (DSS) dogovorile su se da dosadassnji premijer Vojislav Kosstunica ostane na ccelu buduche Vlade Srbije, a jedina taccka sporenja je mesto ministra unutrassnjih poslova, navode beogradski mediji
List "Blic" navodi da je DS spreman da prihvati Kosstunicu za novog premijera ali da za uzvrat dobije kljuccne resore u novoj vladi.

BEC
Smanjenje tehnicke pomoci Medunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) Iranu nece uticati na aktivnosti obogacivanja uranijuma ove zemlje, izjavio je iranski ambasador pri IAEA-i Ali Asghar Soltanieh.
Medunarodna agencija za atomsku energiju ratifikovala je u cetvrtak zamrzavanje 22 od 55 svojih projekata tehnicke saradnje s Teheranom, u skladu s Rezolucijom 1737 Saveta bezbednosti od 23. decembra zbog odbijanje Teherana da prekine obogacivanje uranijuma.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG