Dostupni linkovi

BEOGRAD


Razgovori o formiranju buduche Vlade Srbije nastavljeni su danas odvojenim sastancima Demokratske stranke (DS) i Demokratske stranke Srbije (DSS) sa predstavnicima parlamentarnih stranaka manjina.
Druga runda razgovora koalicije DSS-NS sa DS-om odrzzache se u utorak, 13. marta. Jedna od tema trebalo bi da bude i "ssesti princip" za formiranje Vlade oko kojeg su se slozzili DSS i G17 plus - da stranke treba da se izjasne "o odgovrnosti" u raznim resorima, odnosno da u pregovore o raspodeli funkcija treba ukljucciti i mesto predsednika Srbije.
Demokratska stranka (DS) i Demokratska stranka Srbije (DSS) dogovorile su se da dosadassnji premijer Vojislav Kosstunica ostane na ccelu buduche Vlade Srbije, a jedina taccka sporenja je mesto ministra unutrassnjih poslova, navode beogradski mediji
List "Blic" navodi da je DS spreman da prihvati Kosstunicu za novog premijera ali da za uzvrat dobije kljuccne resore u novoj vladi.

PODGORICA
Gradonacelnik Podgorice Miomir Mugosa urucice danas na ceremoniji u Zagrebu predsedniku Hrvatske Stjepanu Mesicu priznanje "Pocasni gradanin Podgorice".
Mesic ce prvi dobiti ovo priznanje za zasluge u razvoju demokratskog drustva, afirmaciji dobrih medudrzavnih odnosa i polozaja i ugleda glavnog grada Crne Gore u Hrvatskoj. Opozicione stranke glasale su protiv ovog predloga na sednici Skupstine Podgorice u prosli cetvrtak.
XS
SM
MD
LG