Dostupni linkovi

BAGDAD


Najmanje 45 ljudi poginulo je u raznim napadima širom Iraka. Najteži napad se dogodio u gradu Balad Ruz, sjeveroistočno do Bagdada. Bombaš samoubojica u jednom kafiću je aktivirao eksplozivnu napravu i ubio trideset ljudi.
Prethodno su sedam policajaca i jedan šiitski hodočasnik ubijeni , a 25 osoba je ranjeno u samoubilačkom napadu automobilom-bombom na kontrolni položaj s kojeg je u jednom sunitskom kvartu u Bagdadu pružana zaštita šiitskim hodočasnicima koji su krenuli u sveti grad Kerbalu, priopćile su službe sigurnosti.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG