Dostupni linkovi

BANJALUKA


Najviši dužnosnici Republike Srpske obacili su danas "kolektivnu odgovornost" srpskog naroda i tog bh entiteta za zločine počinjene u proteklom ratu u Bosni i Hercegovini 1992-95. godine.
"Odbacujemo kao zlonamjerne i štetne sve pokušaje da se nametne kolektivna krivica i na tako iskrivljenoj slici izazove nasilna i radikalna promjena daytonskog ustavnog uredjenja BiH", stoji u priopćenju iz Banja Luke . Popisinici izjave još jednom su se ispričali svim žrtvama u Bosni i Hercegovini.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG