Dostupni linkovi

PRIŠTINA / BEOGRAD


I srbijanski i kosovski zvaničnici primili su danas izmjenjeni prijedlog rješenja za status Kosova specijalnog izaslanika UN Marttija Ahtisaarija.
Predsjednik Kosova Fatmir Sejdiju izjavio je kako je Priština zadovoljna novom verzijom plana, jer prve analize pokazuju da u njemu nema značajnijih promjena koje mogu utjecati na suštinu prijedloga.
Portparol Demokratske stranke Srbije Andreja Mladenović ocijenio je da je novi Ahttisarijev prijedlog "još gori od prethodnog". On je kazao da se on "u potpunosti poklapa sa stavovima albanskih separatista".
"Ne postoji nikakvo obrazloženje za otimanje teritorije Srbije, već se samo nagovještava prijetnja albanskih separatista da će izazvati nasilje ako pokrajina ne dobije nezavisnost", rekao je Mladenović.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

XS
SM
MD
LG