Dostupni linkovi

SARAJEVO


Inicijativni odbor za kolektivno iseljenje povratnika iz Srebrenice, najavio je da će 14. marta početi kolektivno iseljavanje Bošnjaka iz Srebrenice, ukoliko ne budu pokrenute aktivnosti na rješavanju njihovih zahtjeva, među kojima je ekonomski oporavak i dodjela posebnog statusa Srebrenici. Inicijativni odbor za kolektivno iseljenje izdao je i proglas kojim svjetske i domaće institucije upozorava na teško stanje u tom gradu.
"U Srebrenici je više nemoguće živjeti. Mi smo godinama izloženi stalnim prijetnjama, ucjenama, privođenjima u policiju, gdje naše ljude saslušavaju osobe koje se nalaze na spisku onih koji su počinili zločin u Srebrenici" izjavio je za "Dnevni avaz" zamjenik načelnika opštine Srebrenica Ramo Dautbašić.
Predstavnik Inicijativnog odbora za kolektivno iseljenje povratnika iz Srebrenice Hakija Meholjić izjavio je sinoć za Federalnu televiziju da je Srebrenica ''mrtav grad uprkos silnim donacijama koje su prikupljene na osnovu srebreničke tragedije'', te zatražio od svih organizacija koje nemaju sjedište u Srebrenici brisanje imena ovog grada iz njihovog naziva.
  • 16x9 Image

    Mirna Sadiković

    Radila na OBN televiziji, u sarajevskoj redakciji "Nezavisnih novina", a 2001. postaje dio ekipe RSE. Obrađuje političke i ekonomske teme. Uređuje radijske emisije, kao i magazin TV Liberty.

XS
SM
MD
LG