Dostupni linkovi

BRUXELLES


Ministri vanjskih poslova Europske unije pozdravili su u ponedjeljak u Bruxellesu formiranje vlade u Bosni i Hercegovini te ponovno pozvali tamošnje vlasti da što prije ispune potrebne uvjete za zaključivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.
Bosna i Hercegovina je u decembru prošle godine završila tehničke pregovore o SSP-u, ali je za njihovo zaključivanje EU postavila četiri uvjeta - reforma policije, reforma radio-televizijskog servisa, saradnja s Haškim sudom i nastavak administrativnih i zakonodavnih reformi.
Očekuje se i da će se evropski ministri osvrnuti i na rješavanje statusa Kosova i očekivanja EU-a da se u Srbiji formira nova proevropska vlada, što bi, uz opipljive korake ka punoj saradnji Beograda s Haškim sudom, omogućilo da Evropska komisija obnovi pregovore o pridruživanju sa Srbijom.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

XS
SM
MD
LG