Dostupni linkovi

SARAJEVO


Guverner Centralne banke Bosne i Hercegovine (CBBiH) Kemal Kozarić i direktori agencija za bankarstvo Federacije BiH i Republike Srpske Zlatko Barš i Slavica Injac potpisali su danas u Sarajevu s guvernerom Centralne banke Crne Gore Ljubišom Krgovićem Memorandum o razumijevanju i saradnji u oblasti nadzora nad poslovanjem banaka.
Potpisnici Memoranduma izražavaju spremnost da sarađuju u oblasti nadzora, tj. kontrole poslovanja banaka koje posluju na teritoriji BiH i Crne Gore, saopćeno je iz CBBiH.
Predmet ovog memoranduma o razumijevanju jeste saradnja potpisnika u nadzoru, tj. kontroli poslovanja prekograničnih poslovnih jedinica, organizacionih dijelova banaka čije se sjedište nalazi u BiH, odnosno Crnoj Gori radi djelotvornog konsolidovanog nadzora poslovanja banaka koje posluju izvan teritorija država u kojima imaju sjedište.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

XS
SM
MD
LG