Dostupni linkovi

ZAGREB


Ministarski sastanak Procesa saradnje u jugoistočnoj Europi (SEECP) završen je u petak usvajanjem zajedničke izjave u kojoj su se predstavnici deset zemalja članica zalozzili za kompromisno rešenje statusa Kosova i dali podrssku naporima specijalnog izaslanika UN-a za Kosovo Marttija Ahtisaaria.
"Zauzimamo se za sveobuhvatno rešenje za Kosovo, prema demokratskim standardima i uz puno poštivanje prava manjina", izjavila je na završnoj konferenciji za novinare hrvatska ministrica spoljnih poslova i evropskih integracija Kolinda Grabar-Kitarović.
Predstavnici Albanije bili su suzdržani prema delu zajednickog dokumenta u kome se, uz plan Martija Ahtisaria, kao temelji za rešenje konačnog statusa Kosova spominju rezolucija 1244 Saveta bezbednosti, načela Kontakt grupe i povelja SEECP-a.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG